© Booking.com  

B&B HOTEL Berlin-Potsdamer Platz (Berlin)

A szálloda elég jól bent van a belvárosban, a Potsdamer Platz közelében. Buszokkal könnyen elérhető a DB pályaudvar, illetve a metró hálózat. Parkolás saját mélygarázsban. Svédasztalos reggeli felárért. A szobák tiszták, elég tágasak, a tusoló WC praktikus. Wifi, a sima TV adók mellett még a Sky csatornák is elérhetőek. Egy berlini kiruccanáshoz teljesen jó szállás.

Tovább
 © Kölner-seilbahn.de  

A kölni felvonó

A Rajna két partja közt átívelő, kötélpályás libegőkabinban ülve teljes panorámaképet kaphatunk a városról. 1957-ben épült, de 1963-ban az épülő Zoobrücke (híd) miatt le kellett bontani, mivel az egyik tartó oszlop útban volt. 1966-ban végül kisebb útvonal módosítás után újra megnyílt a híddal együtt. 2019-ben közel 350.000 utas vette igénybe, s gyönyörködhetett a kilátásban a magasból.

Tovább
 © Pixabay  

Legoland (Günzburg)

A Günzburgi Legoland a dániai LEGO cég élményparkja, mely Németországban, Günzburgtól nem messze található. A park 2002 május 17-én nyílt meg, területe 43,5 hektár. 2005-ben köszöntötte az ötmilliomodik látogatóját, jelenleg évente 1,3 millió ember látogat el ide. Az élménypark 140 hektáron terül el. Több hullámvasút, forgó, kisvasút, gokart, hajók, 4D mozi, akvárium és egyéb látványosságok szórakoztatják az embereket. Ezen kívül számos étterem, és büfé, ajándékbolt található a parkban. És természetesen LEGO-t is lehet venni minden mennyiségben! A park közepén pedig egy több témát felölelő LEGO világ található.

Tovább
 © Pixabay  

Porsche Museum (Stuttgart)

Az első múzeum 1976-ban nyílt meg, ahol a Porsche autógyár prototípusait állították ki. A Delugan Meissl tervezte új épület 2009. január 29-én nyílt meg a cég székháza mellett. Az épület 5000 négyzetméteres, ahol összesen 80 autó és rengeteg díj, trófea, motor, fénykép és még sok-sok érdekesség tekinthető meg a Porsche több mint 80 éves történelméből.

Tovább
Összesen: 8
Oldal: 1 / 2