Punta Sabbioni

Punta Sabbioni tökéletes kiindulópont Velence, Burano, Murano meglátogatásához. A kikötőből 0,5-1 óránként indulnak hajók a Szent Márk tér irańyába. A parkolóban napijegyet tdunk vásárolni, így a parkolásra sincs gondunk.


Információk

Punta Sabbioni egy kicsi település, amely Jesolo (Bibione, Caorle) felől a szárazföldön autóval is könnyen megközelíthető. Napi díjas parkolókban hagyhatjuk autónkat  (6-8 Eur a díja), majd több cég is kínál menetrendszerinti hajókat Velence, Murano, Burano irányába. Aki Mind 3 helyet felkeresné, vagy Velencén belül a helyi Vaporetto (hajójáratokat) is igénybe venné, annak a napi jegyet ajánlanám az ACTV helyi hajótársaság kínálatában.

Ha valaki csak 1-2 helyszínt szeretne megnézni és a helyi "tömegkezlekedést" nem pártolja, akkor pl. a MarcoPolo hajóival is lehet menni. Részletek ITT.

ACTV Vaporetto / hajójáratok

Vonalalózati térkép ITT

Menetrendek ITT

ACTV jegyek

75 perc (átszállás engedélyezett, de visszaút nem): 7,50 EUR
1 nap (az első érvényesítéstől számított 24 óráig érvényes): 20 EUR
2 nap (az első érvényesítéstől számított 48 óráig érvényes): 30 EUR
3 nap (az első érvényesítéstől számított 72 óráig érvényes): 40 EUR
7 nap: 60 EUR.
Ezek a jegyek nem csak vaporettóra jók (a 16-os és a 19-es, valamint az Alilaguna és a Casino vonalak kivételével minden vaporettóra érvényesek, tehát pl. Muranóba, Buránóba, Lido di Veneziába, és Punta Sabbioniba is), érvényesek Mestre / Marghera / a Lido autóbuszaira, és a villamosokra is!  (De NEM érvényesek: a repterekre/repterekről, a People Moverre, valamint Mestre-Velence vonatra).

A jegyeket érvényesíteni kell már a felszállás előtt (minden egyes felszállásnál, a több napos jegyeket is), a vízibuszállomásokon elhelyezett automatáknál. Oda kell érinteni őket egyszerűen a fehér (néhol zöld) kártyaolvasókhoz. A sikeres érvényesítést hangjelzés és zöld fény nyugtázza.
6 éves kor alatt ingyenes a tömegközlekedés: a vaporettók, és az actv Mestre hálózatában közlekedő buszai.

A 72 óráig érvényes ifjúsági Travelcard 6-29 éveseknek: 22 EUR. Szükséges hozzá egy 6 EUR-s Rolling Venice kártya előzetes megvásárlása, mely ezeken a helyeken kapható, (Punta Sabbioniban is megvásárolható) csak annak birtokában lehet megvásárolni. Így tehát 3 nap alatt 40 EUR helyett 28 EUR-ért lehet közlekedni. Az ifjúsági Travelcard érvényes vízibuszokra és buszokra is (kivéve a repterekre közlekedő buszok).

 Hozzászólások

Kérjük jelentkezzen be, amennyiben a cikkhez hozzászólna.