Olaszország


 

Punta Sabbioni

Punta Sabbioni tökéletes kiindulópont Velence, Burano, Murano meglátogatásához. A kikötőből 0,5-1 óránként indulnak hajók a Szent Márk tér irańyába. A parkolóban napijegyet tdunk vásárolni, így a parkolásra sincs gondunk.

Tovább
Recepció

Hotel Nice

A Hotel Nice nagyon jó ár-érték arányú szobákat kínál Sorrento főterétől, a Piazza Tasso tértől mindössze 300 méterre. A buszpályaudvar és a vasútállomás csak rövid sétára található, és az egész épületben ingyenes Wi-Fi áll rendelkezésre. A személyzet barátságos, és 24 órás recepció biztosított. A légkondicionált szobák műholdas TV-vel felszereltek.

Tovább

Smaragdbarlang - Grotta dello Smeraldo

Egy félig vízalatti karsztbarlang. A fénytörés következtében a napfény zöldre festi a barlang vizét és belsejét. 1932-ben fedezte fel Luigi Buonocore, egy helyi tengerész. A barlang 60 méter hosszú, 30 méter széles, 24 m magas. Az ókorban került a tengerszint fölé, az idő múlásával jöttek létre a cseppkövek, melyek egymáshoz kapcsolódva különleges alakzatokat és hatalmas oszlopokat formálnak. Nevét arról kapta, hogy ahogyan az evező lapáttal csapkodják a vizet, olyan, mintha smaragd eső hullana. Kis hajókkal viszik körbe a látogatókat. Egy csoport 15-20 percet tölt bent. Ennek a tökéletes időpontja 12 és 13 óra között van, mert akkor érvényesülnek a színek a legjobban.

Tovább

Burano

A Velencébe érkező turisták egyik legnagyobb kedvence az élénk színű házairól nevezetes Burano, mely északkeleti irányban - nem messze Torcellotól - hét kilométerre fekszik Velencétől, s öt, egymástól csatornákkal elválasztott városrészre tagolódik. Burano - bár területét tekintve csupán fele akkora, mint Torcello - jóval sűrűbben lakott, mintegy háromezren élnek a szigeten.

Tovább
Összesen: 23
Oldal: 4 / 6